Op dinsdag 14 februari in Eindhoven

Jan Juffermans, bekend milieuactivist, over een duurzame Aarde

Op dinsdag 14 februari om 20.00 uur vindt er in de Hoogstraatgemeenschap aan de Hoogstraat 301-a in Eindhoven een presentatie plaats over de weg tot een meer duurzame Aarde.

Deze presentatie wordt verzorgd door Jan Juffermans, voorheen beleidsmedewerker van De Kleine Aarde, milieuactivist en nationaal en internationaal erkend deskundige op dit gebied.

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep De Verandering, voorheen De Vierde Kamer. De toegang is gratis, een kleine eigen bijdrage in de kosten is van harte welkom. Door deze avond te bezoeken krijgt men inzicht op wat er mondiaal nodig is om de aarde duurzaam te maken. Evenals een handleiding om de eigen leefstijl meer te verduurzamen, beiden met behulp van de zogenaamde mondiale voetafdruk.

Ieder mens gebruikt in principe een stukje Aarde om op te wonen en wat hij gebruikt om van te kunnen leven. Hoeveel ruimte hangt af van iemands consumptie en leefstijl. Met het model dat Jan Juffermans presenteert kan men zelf aan de slag, maar ook politici en beleidsmakers. Daarbij komen o.a. de voetafdrukken van steden, landen, bedrijven en producten aan de orde, maar ook de vraag wat voor u een 'eerlijk Aarde-aandeel' is.

Een eerlijke Voetafdruk, een nieuw mensenrecht?

Onze grote mondiale Ecologische Voetafdruk op Aarde is een hoogst actuele mensenrechtenkwestie geworden, denk maar aan de vele klimaatvluchtelingen. Juffermans zal ingaan op de geschiedenis van het denken over de mondiale gebruiksruimte, het voetafdrukmodel en de toepassingsmogelijkheden ervan om te werken aan daadwerkelijke verbetering. Duurzaam omgaan met onze Aarde Kan spannend zijn, en een uitdaging!

Komt u ook?

Dinsdag 14 februari
Aanvang 20.00 uur
Entree gratis
Hoogstaat 301-A (Het Kloosterhof van Gestel)
Eindhoven

Doe mee met De Verandering!

Dat kan door deel te nemen aan onze discussie-avonden, ongeveer vier keer per jaar. Daarnaast staan we open voor ideeën over nieuwe thema's, initiatieven of sprekers. En vergeet niet, iedereen kan zelf bijdragen aan de verandering! Neem een eerste stap in uw dagelijkse leven. Hoe kan het net wat prettiger, duurzamer, met meer zorg voor de mensen rondom ons gezamenlijke "thuis"?

Meer over De Verandering